Inovacije su svet oko nas

Inovacije su svet oko nas

INOVACIJE SU SVET OKO NAS

Kako je nastao fenomenalni domaći internet servis koji svakome omogućava da brzo i jednostavno kreira svoj onlajn šop

Jedan od proverenih postulata startap biznisa jeste da na tržištu, pre svega, testirate svoju ideju. Da ispitate postoji li potražnja za vašom inovacijom.
Baveći se internet marketingom, u komunikaciji sa malim i srednjim trgovinama, Marko Popović shvatio je da kreiranje onlajn prodavnice za njih predstavlja nepoznanicu.

– Postojala je velika potreba da pokrenu internet prodaju, ali im je bilo skupo da plaćaju programere i developere – tvrdi Popović.
Tako se rodila njegova ideja da kreira servis koji će uspešno odgovoriti na ovaj zahtev. Okupio je tim IT stručnjaka, napisali su projekat i tako je počelo rađanje platforme Shopen.com, internet servisa koji omogućava da brzo i jednostavno kreirate onlajn šop.

– Imali smo jasnu viziju šta hoćemo da radimo, kao što smo vrlo dobro znali šta sa novcem koji u tom trenutku posedujemo uopšte možemo da napravimo – opisuje Popović.
Bilo je potrebno da se sa svojim timom precizno dogovori šta je čiji deo posla i polako, korak po korak, vizija postaje realnost.

– Znali smo da ako istrajemo, naš projekat može da bude mnogo veći od problema koje smo imali tokom procesa realizacije. Zato nikada nismo odustali – ističe Marko.
Shopen omogućava malim, srednjim i velikim trgovinama da na efikasan način pokrenu svoju internet prodaju. Prvi mesec korišćenja Shopen.com servisa je potpuno besplatan. Na taj način, lokalni trgovci postaju ravnopravni sa većim sistemima i inostranim firmama.

Kampanja „Inovacije su svet oko nas” sprovodi se u okviru Programa promocije i popularizacije inovacija i inovacionog preduzetništva za 2020. godinu, koji je pokrenuo Kabinet ministra zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj. Kampanja za cilj ima promociju ovog i sličnih uspeha srpskih inovatora, ali i podsticanje građana da razmišljaju na preduzetnički način i slede svoje ideje, jer sve što vidimo oko nas, nekada je bilo ideja pretvorena u inovaciju.

Foto: Promo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *