FON dobija novu zgradu sredinom novembra

Fakultet organizacionih nauka

FON dobija novu zgradu sredinom novembra

Bez obzira na novonastale okolnosti, izgradnja nove zgrade Fakulteta organizacionih nauka ne kasni i biće završena 13. novembra ove godine.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić je podsetila na to da su izgrađene i nove zgrade Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i Elektronskog fakulteta u Nišu, a u planu je i izgradnja još jedne zgrade Elektrotehničkog fakulteta, ali i čitav kompleks zgrada umetničkih fakulteta.

Predsednica Vlade je ujedno najavila i postavljanje kamena temeljca za novu zgradu BioSens instituta u Novom Sadu.
Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić ocenio je da je FON možda i najjači fakultet iz oblasti menadžmenta i informacionih sistema u Jugoistočnoj Evropi, uz napomenu da se Vlada zalaže za povećanje kapaciteta tog fakulteta.

On je naglasio da smatra da je to velika šansa za maturante i studente, jer se svake godine povećava zainteresovanost za taj fakultet i dodao da će povećanje kapaciteta stvoriti mogućnosti za upis mnogo većeg broja studenata u ambijentu koji će biti lepši, ali i podsticajniji i za njih i za profesore.

Dekan FON-a Milija Suknović rekao je da je taj fakultet uspeo da dobije međunarodnu akreditaciju vodećeg akreditacionog tela ASIIN iz Nemačke, što znači da se diploma FON-a ne nostrifikuje i ne prevodi.

Nova zgrada FON-a imaće više od 6.000 metara kvadratnih, a vrednost ugovorenih radova je 6,6 miliona evra.

Izvor: srbija.gov.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *